X
 
 

Missie, visie en doelstelling

Missie

De missie van Plein doneren is om mensen en ideeën samen te brengen. Wij denken dat verbindingen ertoe kunnen leiden dat meer mensen bij kunnen dragen aan de realisatie van goede plannen. De initiatieven mogen breder zijn dan alleen maatschappelijke zorg en welzijn, participatie en inclusie. Het maatschappelijke karakter en de sociale impact zijn wel een voorwaarde.
Het platform Plein doneren is ingericht om dit te realiseren, zodat wij samen kunnen ontdekken hoe het anders kan in de wereld van filantropie.

Visie en achtergrond

In deze video vertelt Janny Verseput waarom het bestuur van Stichting Else voor de innovatieve werkwijze Plein doneren heeft gekozen.
Door de jaren heen hebben de rechtsvoorgangers van Stichting Else (2011) gemerkt dat veel initiatieven in de maatschappelijke (gezondheidszorg) na een donatie/subsidie stokten na oplevering van een eindrapport. Door deze hedendaagse - digitale - manier van benaderen denken wij meer impact te kunnen bereiken en zo een bijdrage te leveren aan de doelstelling van Stichting Else. Gekozen is voor het oprichten van een investeringsfonds InvestMZ en het digitale platform Plein doneren.

Doelstelling

De ambities van het Plein zijn om initiatiefbrengers te interesseren en uit te nodigen zich op het Plein te presenteren. Wij vinden het belangrijk dat ook mensen en partijen die ideeën/initiatieven kunnen ondersteunen op het Plein aanwezig zijn. Hierbij denken we aan zorgprofessionals, mantelzorgers, vrijwilligers, geldverstrekkers, en heel specifiek andere vermogensfondsen. De fondsen op dit Plein doneren talenten, netwerken en expertise naast een mogelijke financiele bijdrage.

In 2019 wordt gestreefd naar minimaal 15 nieuwe initiatieven op het Plein en minimaal 1 nieuwe geldverstrekker, naast Stichting Else.

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden op ons Plein kan op twee manieren. 
1. Via het Plein --Klik op de afbeelding met 'Aanmelden/tickets'. Hier kun je een persoonlijk account aanmaken. 
2. Via de menubalk -- Klik hier op 'Account en vervolgens account aanmaken' bovenaan de balk. Hier kun je een persoonlijk account aanmaken.  

 

 
Hoe maak ik een initiatief aan?

Let er wel op, voordat je een initiatief aanmeldt, dien je eerst een persoonlijk account aan te maken.
Nadat je een persoonlijk account hebt aangemaakt, kun je via jouw account een initiatief aandragen.

Vul hier de juiste gegevens in en kies één of meerdere tags. Op deze manier kunnen leden makkelijk filteren tussen initiatieven.

 

Help! Ik heb hulp nodig voor het realiseren van mijn initiatief.

Dit kan in de Koffiecorner! Hier kun je een topic aanmaken, waar iedereen die lid is op kan reageren. Kom je er niet uit, of heb je op een andere manier hulp nodig, neem dan contact op met Pleido. 

Kan ik mij ook aanmelden als ik geen initiatief heb?

Ja, Plein doneren draait om het delen van elkaars kennis, netwerk en talenten. Op deze manier willen wij verbindingen leggen tussen initiatieven, maar ook tussen individuen en initiatieven. Denk jij met jouw talenten en kennis een bijdrage te kunnen leveren? Dan ben je meer dan welkom op ons Plein. 

Plein Doneren, Maanlander 47, 3824 MN Amersfoort  info@pleindoneren.nl  030 67 04 696  

Plein Doneren
Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

 
info@pleindoneren.nl

 
030 67 04 696

 

 

 

 

X