X

Actualiteiten

Artikel uit Skipr - Zorg weet zich slecht raad met verschillende leefdomeinen

Ook in Nederland groeit onder zorgverzekeraars het besef van de samenhang tussen financiële problemen, huisvesting en gezondheid. “Een zorgverzekeraar is als een kanarie in een kolenmijn”, zegt Marie-José van Gardingen van zorgverzekeraar CZ. “Als er financiële problemen ontstaan is de zorgpremie vaak het eerste wat mensen niet meer betalen. Voorheen belandden die mensen in een boeteregime, maar we  zijn er steeds meer achter gekomen dat dat werkt niet.” Maar hoe pak je het dan wel aan.

Mijnheer Dijkgraaf is niet alleen maar natuurkundige en sterrenkijker…

"Zorg voor een ouderwetse “startpagina filantropie”, alwaar eenieder met het idee om iets goeds te doen, terecht kan voor informatie, hulp, toegang tot gelijkgestemden. Het glas is halfvol, niet halfleeg, aan de overheid om dat te omarmen… "

Foute filantropie en goede, goede doelen - artikel NRC 10-03-19 door Robbert Dijkgraaf

In dit artikel staat Dijkgraaf stil bij de functie van filantropie naast een overheid. Filantropie kan goed doen, waar regeringen gaten laten vallen. Hij sluit af met de opmerking: "De samenleving heeft burgers nodig die persoonlijk kunnen en durven investeren in de publieke zaak.

UWV: meer dan 140 duizend zorgvacatures in 2019 - artikel uit Skipr Redactie 11 maart 2019

De personeelstekorten in de zorgsector nemen toe, waarschuwt uitkeringsinstantie UWV. In 2018 zijn er naar schatting ruim 130 duizend nieuwe vacatures ontstaan in de zorg. Voor 2019 gaat het UWV uit van een stijging naar meer dan 140 duizend vacatures.

Universiteit Leiden bestaat 444 jaar - aanmelden voor projecten

De Universiteit Leiden bestaat dit jaar 444 jaar en viert dit met een bijzonder initiatief: Citizen Science projecten.

"Artikel uit Nieuwsbrief Nursing van 1 maart 2019

Artikel uit de Nieuwsbrief Nursing van 1 maart 2019

"Mannelijke verpleegkundigen verdienen zo’n 5400 bruto per jaar meer dan hun vrouwelijke collega’s van dezelfde leeftijd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en research voor het artikel 'Waar blijft onze salarisverhoging.

 

Institute for Positive Health - een mens is meer dan zijn/haar ziekte of beperking

Het Institute for Positive Health - In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan. Steeds meer  professionals vinden in Positieve Gezondheid de sleutel om dat wat vastloopt in de zorg te verbeteren. Of het nu gaat om spreekuren, beleidskeuzes of de zorg voor patiënten.

Verwijzing naar de Nieuwsbrief Beter Oud

Nieuwsbrief Beter OUD - geeft relevante informatie over samenwerken aan wonen, welzijn en zorg.

Hierbij een  link naar de uitgave van 28 februari 2019. 

Pleindoneren.nl

Pleindoneren heeft nu een eigen website

Plein Doneren, Maanlander 47, 3824 MN Amersfoort  info@pleindoneren.nl  030 67 04 696  

Plein Doneren
Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

 
info@pleindoneren.nl

 
030 67 04 696

 

 

 

 

X